Dit voorjaar gratis tuinadviesweken Operatie Steenbreek Lingewaard

De tuinadviesweken van Operatie Steenbreek gaan binnenkort van start! Twintig inwoners van Lingewaard kunnen dan gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. Aan het gratis Steenbreek tuinadvies zijn wel enkele voorwaarden verbonden.

Hoosbuien en dagen met tropische temperaturen komen steeds vaker voor. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen en pleinen zijn goed voor het opnemen van regenwater, zorgen voor gratis verkoeling én zijn een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team van De Bastei campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin!

Gratis tuinadvies en tuintegels ophalen

Vaak willen mensen wel vergroenen, maar weten ze niet hoe of vinden ze het te veel gedoe. Om ze op weg te helpen zijn de gratis tuinadviesweken in het leven geroepen. Die vinden plaats van 12 tot en met 23 april  en van 31 mei tot en met 11 juni. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO geven dan gratis tuinadvies aan in totaal twintig huishoudens in Lingewaard. Voor het groen er vervolgens in kan, moeten er vaak eerst stenen uit. Maar waar laat je de tuintegels? Technisch Wijkbeheer Lingewaard haalt ze gratis bij u op.

Data

  • 12 t/m 23 april – 10x gratis tuinadvies.
  • 31 mei t/m 11 juni – 10x gratis tuinadvies.

Voorwaarden voor gratis tuinadvies

  • Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen.
  • In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent groen aanleggen.
  • NB bij een hele kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage.
  • Graag een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant.

Je kunt je op steenbreek.lingewaard@debastei.nl aanmelden voor het gratis tuinadvies en het gratis ophalen van de tuintegels. Zo werken we samen aan een groene gemeente!