Feestelijke opening natuurspeeltuin Tam Tam Neerbosch-Oost

Eindelijk was het zover: Op donderdag 28 oktober ging de natuurspeeltuin van Neerbosch-Oost officieel open. De afgelopen jaren voerden buurtbewoners actie voor een groene ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de wijk. Tijdens een drukbezocht wijkfeest onthulde wethouder Petra Molenaar samen met alle aanwezige kinderen de naam van de natuurspeeltuin. Daarmee was de opening een feit.

Alle foto's: David van Haren

Het actiecomité dat zich inzette voor de komst van de speeltuin nodigde de hele wijk uit om deze feestelijke opening mee te maken. Het leek alsof de halve wijk hier gehoor aan had gegeven. Natuurlijk hielp het ook dat het heerlijk weer was en de zon lekker scheen. Eén van de actieve leden uit de actiegroep is Marloes Piepers: “Met veel steun uit de wijk hebben we er ons voor ingezet om dit voor elkaar te krijgen. Met deze natuurspeeltuin is er nu een mooie groene plek naast de nieuwe school en het wijkcentrum. We willen dit aan iedereen die hier woont laten zien.”

Tijdens het openingsfeest was van alles te doen voor jong en oud. Slagwerkgroep Neerbosch-Oost verzorgt trommellessen, kinderen (en volwassenen) konden knutselen er was een kraampjesmarkt met o.a. Operatie Steenbreek (balkon- en tuinplantjes), de Wijkhelden en Kindcentrum TOON. De topattractie was toch wel de kraam waar kinderen zich konden laten schminken.
 

De wethouder en de bedenker van de naam Tam Tam.

Halverwege de middag onthulden de organisatoren de naam ‘Tam Tam’ van de natuurspeeltuin. Deze is gekozen uit de vele suggesties die bewoners instuurden tijdens de namenwedstrijd van vorig jaar. Er was natuurlijk volop gelegenheid om te spelen en te ontmoeten. Dat was ook de inzet van de actie waarmee in 2019 bijna 1000 handtekeningen werden opgehaald in de wijk.