Gratis Steenbreek tuinadviesweken en tegelophaaldagen Dar

De tuinadviesweken van Operatie Steenbreek Nijmegen gaan binnenkort van start! Twintig inwoners van Nijmegen kunnen dan gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin, plein of straat. In samenwerking met Dar worden tegels die plaatsmaken voor groen opgehaald tijdens twee tegelophaaldagen. Dit gebeurt op proef in vier wijken.

Hoosbuien en dagen met tropische temperaturen komen steeds vaker voor. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen en pleinen zijn goed voor het opnemen van regenwater, zorgen voor gratis verkoeling én zijn een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team van De Bastei campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin!

Gratis tuinadvies

Misschien wil je wel vergroenen, maar weet je niet hoe of vind je het te veel gedoe. Om je op weg te helpen zijn de gratis tuinadviesweken in het leven geroepen. Dit jaar vinden die plaats van 12 tot en met 23 april  en van 31 mei tot en met 11 juni. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO geven dan gratis tuinadvies aan in totaal twintig Nijmeegse huishoudens.

Gratis tegels ophalen door Dar

Op 23 en 24 april organiseert Operatie Steenbreek in samenwerking met Dar op proef tegelophaaldagen in vier wijken. Woon je in Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier of Heseveld en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Dan komt Dar ze op deze dagen gratis ophalen. Aanmelden kan tot en met 18 april via www.dar.nl/steenbreek. Blijkt deze actie een succes, dan volgen in het najaar andere wijken. Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor hulp bij het ophalen van je tegels. Uiteraard houden de mensen van Operatie Steenbreek en Dar zich in coronatijd aan de RIVM-richtlijnen.

Data

12 t/m 23 april - 10x gratis tuinadvies.

23 en 24 april - Dar tegelophaaldagen (aanmelden: www.dar.nl/steenbreek).

31 mei t/m 11 juni - 10x gratis tuinadvies.

Voorwaarden gratis tuinadvies

  • Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen.
  • In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen.
  • NB bij een hele kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage.
  • Graag een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant.

Je kunt je via netwerk.steenbreek@debastei.nl aanmelden voor het gratis tuinadvies. Zo werken we samen aan een groene gemeente!