Lindenhart doet Groen in Lindenholt

Bewoners van de wijk Lindenholt vervingen op zaterdag 16 oktober tegels in hun tuinen door groen. Het initiatief kwam van een aantal bewoners. Onder de naam Lindenhart GroenDoen willen ze hun wijk groener maken en zorgen voor meer biodiversiteit.

Lindenhart GroenDoen in Lindenholt

Buurtbewoners konden zich aanmelden voor de actiedag, georganiseerd in het kader van het project Groen Doen. Kernwoorden waren vergroenen en gezelligheid. Bewoners haalden tegels uit hun tuin en zetten er plantjes voor in de plaats. Er was gezorgd voor enkele gratis plantjes, ook voor bewoners die hun toch al groene tuinen nog verder wilden vergroenen. Operatie Steenbreek zorgt voor het gratis ophalen van de verwijderde stenen.
De nieuwe planten zorgen voor meer biodiversiteit, en trekken vlinders, bijen en andere insecten aan. Lindenholt wordt op deze manier groener en beter bestand tegen heftige regenval. En het ziet er ook nog eens gezellig uit! 

Groen Doen wordt uitgevoerd door Lentekracht en wil met zijn diensten onder andere bijdragen aan een betere omgang met afval en grondstoffen, en aan klimaatbestendige steden. Naast ontstenen en vergroenen heeft ook regenwater hun aandacht. In plaats van dit in het riool te laten verdwijnen is het veel beter het regenwater rechtstreeks in tuinen en grond te leiden.
Lees ook over de actie Pijpenkappuh op 2 oktober.

.... GROEN erin.
Stenen eruit .....