Lingewaard in Steenbreek jaarverslag 2020

Het campagneteam Operatie Steenbreek, dat vanuit De Bastei opereert, is in 2020 ook van start gegaan in de gemeente Lingewaard. Dat staat in het jaarverslag Operatie Steenbreek Nijmegen 2020.

Wethouder Harriët Tiemens van Nijmegen nam dinsdag 16 februari het eerste exemplaar van het jaarverslag in ontvangst uit handen van directeur Hans Hooijmaijers van De Bastei. Ze is enthousiast over de behaalde resultaten van drie jaar campagne voeren in de Waalstad. “Ruim 400.000 tegels zijn tot nu toe vervangen door groen! Door de droge, hete zomers zien steeds meer mensen in dat ze zelf iets kunnen doen om het huis en de straat leefbaar te houden. Groen helpt daarbij, want groen zorgt voor koelte tijdens tropische dagen.”

De campagne van Operatie Steenbreek richt zich op het veranderende klimaat. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de gemeente kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol. Een groene tuin is goed voor het opnemen van regenwater, het is een gratis airco én een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin! Ook in Lingewaard.

Wil je weten wat het campagneteam in 2020 in Nijmegen heeft gedaan? Lees hier het jaarverslag.