Meld je aan voor het Groene Traineeship

In Nederland bestaan heel veel ‘vlinderwijken’, wijken waar alle straten een vlindernaam hebben. Ook in Nijmegen is een vlinderwijk te vinden. Helaas voor de echte vlinders zijn deze wijken meestal niet ingericht om de biodiversiteit te bevorderen. Daar gaat De Vlinderstichting samen met De Bastei en met de bewoners van de vlinderwijken verandering in brengen. En daarvoor zoeken we hulp van jongeren!

Op 25 september 2021 gaat het Groen Traineeship weer van start. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud gaan binnen dit project één dag per week aan de slag met een ‘groen’ project. Voor het project Vlinderstraten zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Ook De Bastei doet mee! Grijp je kans en meld je aan via www.groentraineeship.nl/project/vlinderstraten.

Voor dit project mag je echt de wijk in. Je wordt begeleid door De Vlinderstichting en het Netwerk Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Je werkt eerst een maand met de hele groep en daarna met je subgroepje vanuit De Bastei., waar het project een verbinding maakt tussen de afdeling NME en Operatie Steenbreek. Je gaat dan aan de slag een educatief programma. Je krijgt dus veel mogelijkheden om competenties te ontwikkelen, aan de slag te gaan met duurzaamheidseducatie en aan te sluiten op landelijke ontwikkelingen. Denk daarbij aan lokale cursussen voor bewoners of scholen organiseren, informatieborden maken of een leuke actie met biologische planten opzetten.

We zoeken naar enthousiaste verbinders. Jongeren die het leuk vinden om de wijk in te gaan, met mensen te praten, hen te verbinden en te inspireren. Creatieve mensen die het leuk vinden om nieuwe acties te bedenken en mensen op lokaal niveau te verbinden met natuur en met elkaar.

Wil jij samen met ons en de wijkbewoners aan de slag? Vind je het leuk om mensen met elkaar te verbinden en om met natuur in de stad bezig te zijn? Meld je dan aan voor dit Traineeship via www.groentraineeship.nl/project/vlinderstraten.