Metamorfose in Bemmel

Operatie Steenbreek Lingewaard ging eind 2020 van start. Sindsdien haalde het Technisch Wijkbeheer van de gemeente ruim 17.000 tegels op. Het eerste tuinadvies in Bemmel leidde tot een ware metamorfose van de tuin.

In november ontvingen we de eerste mail: ‘We hebben een kleine tuin met alleen maar steen erin dat we graag willen vergroenen. Alleen, waar te beginnen? Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken.’

van stenen tuin....
Van stenen tuin.....

In december ging onze tuinadviseur bij deze bewoners op bezoek. Ze bespraken de wensen en mogelijkheden, wat leidde tot een schets van de nieuwe tuin. Natuurlijk was het ook behoorlijk wat werk: stenen eruit, nieuwe lay-out aanmaken, de grond klaar maken voor planten en uiteindelijk GROEN erin. In de zomer van dit jaar kregen we opnieuw een mail van de bewoners:

‘Wij zouden nog laten weten hoe onze tuin is geworden. Wij zijn er super blij mee! We merken echt een wereld van verschil in de hoeveelheid insecten en zelfs vogels in de tuin. Op het dakterras staan nu rijkelijk gevulde plantenbakken. De magnolia heeft ook hele mooie bloemen gehad! Mega bedankt nogmaals, zo leuk om een echte tuin te hebben!’
Hoe ook een kleine tuin een groene parel kan worden.

.... naar groene oase.
.... naar groene oase.

Tuinadvies en stenen ophalen nog enkele weken mogelijk
Gratis ophalen en tuinadvies Wil jij dat nou ook? Heb je een stenen tuin, wil je deze graag vergroenen maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Stuur ons een mailtje. Het kan nog. Tot het einde van 2021 halen we in elk geval nog tegels gratis op. En de voorlopig laatste ronde tuinadvies in Lingewaard is gepland in januari/februari. Het is op dit moment nog niet zeker of we ook in 2022 doorgaan in Lingewaard. Dus grijp je kans en omarm ons motto: stenen eruit, GROEN erin.