Oproep aan Provinciale Staten voor behoud subsidie groene schoolpleinen

Oproep namens onderwijs, NME centra, IVN, GGD's, onderzoek en bedrijven: gun elk kind toegang tot een groene speel- en leerplek!

Dankzij de subsidieregeling groene schoolpleinen kunnen 69.712 leerlingen uit Gelderland nu leren en spelen op een groener schoolplein. In Nijmegen hebben, tot nu toe, maar liefst 21 scholen de subsidie mogen ontvangen met een totaalbedrag van € 341.496!

De succesvolle subsidieregeling loopt eind 2021 af. Maar de droom waarbij binnen één schoolgeneratie elk kind toegang heeft tot een groene speel- en leerplek, is nog niet bereikt. Circa 1/3 van alle basisscholen heeft hun plein vergroend met subsidie van provincie Gelderland. Een mooi resultaat, maar we hebben nog 2/3 van de scholen te gaan!

Daarom zetten wij ons, samen met de gemeente Nijmegen en onze Gelderse partners, in voor het verlengen van de subsidieregeling.

  • Lees hier de brief aan Provinciale Staten.
  • In deze whitepaper van IVN en Jantje Beton lees je waarom een groene speel- en leerplek zo belangrijk is voor kinderen.
  • Bekijk deze factsheet waarin de resultaten van de subsidieregeling tot nu toe op een rijtje staan.

UPDATE: Helaas zijn de Provinciale Staten niet akkoord gegaan met het verlengen van de subsidieregeling voor het aanleggen van een groen schoolplein. Scholen die de subsidie van € 17.500 willen aanvragen, dienen dit vóór 31 december 2021 aan te vragen.