Proef tegelophaaldagen Dar in vier Nijmeegse wijken

Op 23 en 24 april houdt Operatie Steenbreek in samenwerking met Dar een proef: in vier Nijmeegse wijken worden tegels opgehaald. Woon je in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Wolfskuil of Willemskwartier en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Dan komt Dar ze op deze dagen gratis ophalen. Oók krijg je twee zakken compost én wat bloemzaadjes thuisbezorgd! Zo werken we samen aan een groene stad! Stenen eruit, GROEN erin!

Nu het voorjaar is begonnen, is dit hét moment om te kijken welke tegels je kunt vervangen door groen. Door bloeiende planten, struiken en/of bomen te plaatsen, zorg je voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. Ook kun je genieten van de vlinders en vogels die je zo naar je tuin lokt.

Stenen eruit, gezonde grond erin!

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in vruchtbare grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door gezonde tuinaarde. Door compost te mengen met aarde kun je ervoor zorgen dat  de nieuwe planten goede voeding krijgen. Dar helpt de deelnemers aan de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Hoe mooi is dat! Dar zet zich samen met Operatie Steenbreek in voor een groene stad.

Tegels voor NK Tegelwippen

Dar haalt op 23 en 24 april de tegels op in de wijken Heseveld, Waterkwartier, Wolfskuil en Willemskwartier. Aanmelden kan als je de tegels vervangt door groen. We vragen deelnemers om een foto van de tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Zo tellen de tegels ook mee voor het NK Tegelwippen in de derby tegen Arnhem!

Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot en met 18 april via www.dar.nl/steenbreek. Blijkt de actie een succes, dan volgen in het najaar andere wijken.

Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels. Uiteraard houden de mensen van Operatie Steenbreek en Dar zich in coronatijd aan de RIVM-richtlijnen.