Steenbreek jaarverslag 2020

Wethouder Harriët Tiemens nam dinsdag 16 februari het eerste exemplaar van het jaarverslag van Operatie Steenbreek Nijmegen in ontvangst uit handen van directeur Hans Hooijmaijers. Ze is enthousiast over de behaalde resultaten van drie jaar campagne voeren. “Ruim 400.000 tegels zijn tot nu toe vervangen door groen! Door de droge, hete zomers zien steeds meer mensen in dat ze zelf iets kunnen doen om het huis en de straat leefbaar te houden. Groen helpt daarbij, want groen zorgt voor koelte tijdens tropische dagen.”

De campagne van Operatie Steenbreek richt zich op het veranderende klimaat. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol. Een groene tuin is goed voor het opnemen van regenwater, het is een gratis airco én een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin!

De campagne van De Bastei gaat nu het vierde jaar in. Onder het motto Stenen eruit, GROEN erin! roept De Bastei iedereen op om aan de slag te gaan met het vergroenen van de tuin, balkon en straat. De gemeente Nijmegen en Waterschap Rivierenland financieren de campagne.

Wil je weten wat het campagne team in 2020 heeft gedaan? Lees hier het jaarverslag.