Steenbreek kleurplaat in Bemmel gemist? Kom naar Huissen!

Doe mee aan de kleurwedstrijd van Operatie Steenbreek Lingewaard! Je maakt dan kans op het boek Duurzaam tuinieren voor kinderen. Meedoen kan tot 31 augustus!

Afgelopen donderdag kon je een kleurplaat ophalen bij de Energiebus in Bemmel (foto hierboven). Op 30 juli staat deze bus op de weekmarkt in Huissen. Voor augustus is de planning nog niet bekend, hou daarvoor de website van het Energieloket Lingewaard in de gaten. Daar kun je terecht met vragen over energiebesparing en duurzame energie. En deze zomer dus ook voor de kleurplaat van Operatie Steenbreek Lingewaard!

Klimaat

Omdat het klimaat verandert, is het superbelangrijk dat er minder stenen en meer planten, struiken en bomen in onze tuinen komen. Op hete dagen is het dan koeler en als het heel hard regent, zakt het water sneller weg in de bodem. Ook krijg je dan meer vogels, vlinders en bijen in je tuin. Daarom zegt Operatie Steenbreek: Stenen eruit, GROEN erin!

Leef je uit!

Misschien wil jij wel heel andere kleuren gebruiken bij deze kleurwedstrijd. Leef je uit, maak een foto van het eindresultaat en stuur deze vóór 31 augustus naar steenbreek.lingewaard@debastei.nl (vraag je ouders of ze je naam, adres en leeftijd er even bij willen zetten). Je maakt dan kans op het boek Duurzaam tuinieren voor kinderen. Op een vrolijke, laagdrempelige manier legt Anne Wieggers uit hoe kinderen zelf aan de slag kunnen gaan in de tuin.

Je kunt de kleurplaat afhalen bij de Energiebus of hier downloaden.

De kleurwedstrijd is voor kinderen t/m 12 jaar.