Tegels eruit voor pad Wij-bos

Help mee om de natuur toegankelijk te maken

Om Voedselbos Werelds en Wij-bos nog toegankelijker te maken, slaan wij, Operatie Steenbreek, Voedselbos Werelds en Netwerk Kleurrijk Groen de handen ineen. We nodigen bewoners uit om een tegel uit de tuin los te wrikken en te ruilen voor een mooi zakje bloemzaadjes. Met de ingezamelde stenen zorgen wij voor een begaanbaar pad in Wij-bos. Zo wordt dit diversiteitsbos ook toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Stenen eruit, GROEN erin
Kijk eens in je tuin welke steen plaats kan maken voor groen, zodat de levenloze plek onder de tegel tot leven komt. Met alle verzamelde tegels leggen we een pad aan van zo’n 200 meter lang en 1 meter breed. Het pad slingert door Wij-bos en Voedselbos Werelds richting het fietspad.

Op 5, 16 en 23 mei van 12 tot 15 uur nemen wij graag je steen, tegel of kei in ontvangst en ontvang je van ons een folder met tuintips en een zakje met bloemzaadjes. Je kunt meteen kijken hoe ver we zijn met de aanplant van het voedselbos. Op een later moment zal Rhea Elise Khoeblal, Nijmegenaar van het jaar 2017, het (begin van het) nieuwe pad openen.

Kom met de fiets
Fietsend geniet je nog meer van de mooie omgeving van het voedselbos en Wij-bos. Dus: kom op één van de tegelruildagen met je tegel naar Wij-bos. Op de website www.voedselboswerelds.nl/contact staat een plattegrond met onze locatie. Wij houden rekening met de RIVM-maatregelen en zorgen ervoor dat de bezoeken gespreid worden.

www.voedselboswerelds.nl
www.bureauwijland.nl
www.steenbreeknijmegen.nl