VanWonen: Steenbreek tuinadvies voor bewoners nieuwbouw

In oktober start VanWonen Vastgoedontwikkeling met de bouw van circa veertig huizen in de wijk Soetegaerde in Nijmegen-Noord. VanWonen heeft Operatie Steenbreek Nijmegen gevraagd om voor de toekomstige bewoners van deze huizen een workshop te organiseren over 'gemakkelijk tuinieren'. Daarnaast kunnen de bewoners de Steenbreek tuinontwerpers inschakelen voor advies op maat voor hun in te richten tuin.

VanWonen biedt dit aan omdat zij, net als Operatie Steenbreek, het toejuicht als bewoners kiezen voor GROEN in plaats van grijs (stenen/tegels). Want groene tuinen en groen in de openbare ruimte houden de leefomgeving én de huizen lekker koel (belangrijk bij tropische weken als deze), zorgen voor goede opname van regenwater en zijn aantrekkelijk voor vogels en vlinders. En hoe fijn is het om uit te kijken op kleurrijke bloemen, planten, struiken bomen die vol leven zijn?

De tuinontwerpers - Sytske van der Kooi, Ine Voets en Karin Thonen - laten zien dat je ook met weinig tijd of minder ervaren groene vingers, kunt kiezen én genieten van een groene, levendige tuin. Dus ons motto hier is: Grijs? Ga voor GROEN!

De woningen in Soetegaerde
De woningen van VanWonen in de wijk Soetegaerde in Nijmegen-Noord