Zomeraanbod Natuureducatie

Ben je op zoek naar aanbod voor je BSO of kinderopvang? Denk dan eens aan natuureducatief aanbod! Hieronder vind je de organisaties, die ook in de zomer graag met kinderen in de natuur aan de slag gaan. Uiteraard houden ze rekening met de regels die volgens het RIVM zijn vastgesteld. 

Een bezoekje van Madame Poubelle, Meneer Boek en Meisje Bloem

Ben jij al bekend met deze drie karakters? Zij komen uit de prentenboek reeks 'Een leukere wereld', uitgebracht door Joleijt. Deze boeken, vol inspiratie, zijn aantrekkelijk voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar. Er is veel te praten als de verhaaltjes zijn verteld; en er is veel te denken naderhand. Bij elk prentenboek zijn ook lessen beschikbaar. En het is mogelijk om bijbehorende liedjes te zingen, of een (theater)bezoek van het karakter te regelen op locatie. Kijk voor meer informatie op www.joleijt.nl

Natuurwijs

Nijmeegse Natuurwijzer Circe neemt de BSO graag mee naar buiten. Ontdek de natuur in de buurt van je BSO en laat de kinderen daar kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Ze leren door zélf de natuur te ervaren en zélf te ontdekken. Maatwerk is mogelijk, bekijk de mogelijkheden en contactgegevens op deze website.

Van 't Lindenhoutmuseum

In dit museum in Neerbosch Oost wordt tijdens de zomervakantie extra activiteiten aangeboden. Onder andere kunnen BSO's een beleef, doe- en tekentocht door het museum doen, waarbij ze meer leren over de geschiedenis van Kinderdorp Neerbosch. Ook kun je in de schoenen staan van een weeskind; trek schort en klompen aan, steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag met het melken van een koe. Kijk voor meer informatie op www.vantlindenhoutmuseum.nl.  

Watermuseum Arnhem - Watermonsters gezocht!

Vang waterbeestjes uit de beek en bekijk ze van dichtbij! Lukt het jou om een echt watermonster te vangen? Kinderen van 4 t/m 12 jaar (en hun begeleider) kunnen deze zomer bij het Watermuseum op pad met emmer en schepnet. Daarna onderzoeken ze hun vangst met een loeppotje en zoekkaart!

Deze pagina wordt gedurende de komende weken bijgehouden met nieuw aanbod, indien bij ons bekend.