10 en 12 april: op avontuur in de Nijmeegse binnenstad

Hoe groen is de Nijmeegse binnenstad? En welk effect heeft dat op de bewoners, bezoekers en ondernemers? Ga met een gids van De Bastei op onderzoek tijdens een stadssafari of praat met weervrouw Margot Ribberink over versteende hotspots en koele plekken in het centrum. De stadssafari en hittestress bijeenkomst zijn initiatieven van Hartje Nijmegen in samenwerking met Operatie Steenbreek Nijmegen. De gemeente Nijmegen betaalt de actie vanuit een actieplan voor de binnenstad.

Ook al woon je al jaren in Nijmegen, er valt nog genoeg te ontdekken in de binnenstad! Ga op zondag 10 april met een gids van De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie, op zoek naar planten en beestjes op de meest onverwachte plekken. Door anders te kijken, ontdek je overal natuur. Ook in de versteende binnenstad. De stadssafari gaat om 10.30 uur van start bij de Stevenskerk.

Hotspot of koele plek?

Plein 1944

Onderzoek op dinsdagavond 12 april samen met weervrouw Margot de versteende hotspots en koele plekken in de binnenstad. Deel je kennis en ervaringen en help mee aan het bedenken van oplossingen. Voorafgaand aan de hittestress bijeenkomst kun je foto’s insturen van plekken waar hitte volgens jou een probleem is. De bijeenkomst is om 19.00 uur in De Bastei.

Honderd geveltuintjes

De stadssafari’s en de hittestress bijeenkomst zijn onderdeel van vergroeningsacties in de binnenstad. Op 14 mei en 24 september gaan bewoners van de binnenstad zelf aan de slag met de aanleg van minstens honderd geveltuintjes. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor materiaal, begeleiding en gezelligheid. Samen aan de slag voor een groene binnenstad!

Deelname is gratis, meld je hier aan.