Basis-ingrediënten kleuren muzikale Kunstnacht

Je loopt de geschiedenis binnen met 'Witch Doctor' van De Staat op de achtergrond. Zo hadden we het zelf niet kunnen bedenken, maar toch bleek het een perfecte match te zijn.

We werkten voor deze editie van de Kunstnacht namelijk samen met De Basis*. De Basis is een muzikale kraamkamer, sinds een jaar gevestigd in het 'oude Roosje'. In de gangen van De Bastei dwaalden bezoekers door de muziek en door het museum. In de Arkelzaal aangekomen kregen ze de gevoelige muziek van Miriam Moczko live te horen, met als decor de mysterieuze tentoonstelling 'Naar het Rijk der Fabelen'. Dit concertje was een samenwerking van Miriam Moczko met Martin Luyckx en Rinus Aarts.

En wat een succes was het! Meer dan 800 bezoekers vereerden ons museum met een bezoekje. En mede door de vrijwilligers van de Kunstnacht, de geweldige medewerkers en vrijwilligers van De Basis en onze eigen medewerkers verliep dit alles zonder incidenten.

Saillant detail: Steve Merlin, die zijn muziek presenteerde in de weergang, bleek in het verleden al in de Stratemakerstoren opgetreden te hebben, op precies dezelfde plek. Kortom: Het was een geslaagde avond waarin de geschiedenis, het heden en de toekomst zich leken te vermengen.

Kunstnacht in De Bastei

* De Basis is een creatief broeinest waar jonge, ondernemende muzikanten hun eerste meters maken in professionele oefenruimtes, aankomende artiesten hun eerste grote shows voorbereiden, waar tourende buitenlandse bands verblijven in het artiestenhotel en waar dagelijks mensen werkzaam zijn uit de muziekindustrie.