Bewoners Nieuwe Markt gaan voor GROEN!

Over de Nieuwe Markt is een hoop te vertellen, o.a. dat het een nogal stenige bedoening was. Bewoners hebben de handen ineen geslagen en bij de gemeente hun groene wensen neergelegd.
 

 

Dit deden ze via Mijn Wijkplan, een digitaal platform van de gemeente waar bewoners hun verbeterpunten voor de buurt kenbaar kunnen maken. Wanneer voldoende buren de plannen omarmen pakt de gemeente het op.

Zo geschiedde: er waren voldoende bewoners van de Nieuwe Markt die enthousiast waren over het vergroenen van de straat. En zo hebben zij afgelopen vrijdag 8 oktober, samen met de aannemer, de stenen verwijderd. Zaterdag 15 oktober was het leukste werk: het aanplanten van het groen. Totaal is er 82 M2 steen verwijderd om plaats te maken voor groen.

Het campagneteam Operatie Steenbreek van De Bastei wordt (ook) blij van dit soort initiatieven. Om bewoners te bedanken voor hun bijdrage aan het ontstenen en vergroenen van de stad, deelt Steenbreek zakjes biologische bloembolletjes uit aan de bewoners. Voor hun eigen tuin of balkon.

Wil je met je buren ook aan de slag met groen in jouw straat? Kijk dan op https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/. Wil je aan de slag in je eigen tuin? Kijk dan op www.steenbreeknijmegen.nl voor tips en adviezen.