De Bastei is weer van het slot!

Laat de cultuur weer opbloeien! Samen met de hele sector mocht ook De Bastei woensdag 26 januari haar deuren weer openen. De eerste bezoekers werden met veel enthousiasme ontvangen. Voor hen bood De Bastei een leuk extraatje: een cadeaupakket van zaaibommetjes voor fleurige guerilla gardening.  

De baliemedewerkers zitten er tevreden bij. "Ein-de-lijk", verzucht Clara, baliemedewerker bij De Bastei. "We zijn verrast door het aantal bezoekers vandaag, want je weet niet wat je kunt verwachten van zo'n eerste dag. En dat is juist leuk: de spontaniteit is weer terug." De eerste tien bezoekers kregen een gratis drankje in het museumrestaurant DROOM! de Bastei, want ook de medewerkers van de horeca stonden te popelen om weer gasten te mogen ontvangen. Bezoekers konden zo weer genieten van het unieke uitzicht over de rivier.

Het is een moeilijke tijd geweest, waarin we de verrijking van de culturele sector wederom moesten missen. Nu de overheid het veilig acht om de culturele sector weer te openen, kunnen we met deze heropening voorzichtig vooruitkijken naar een betere tijd. Om een veilig museumbezoek aan te bieden volgt De Bastei het heropeningsprotocol van de Museumvereniging.

Heropening De Bastei
Bastei-medewerker Henrik de Goffau overhandigt een presentje aan de eerste bezoekers na de heropening van de culturele sector.