Doe je mee met de geveltuinen Doedag in de Waterstraat en Roerstraat?

Afgelopen week zijn de eerste geveltuintjes aangelegd in de Waterstraat en op de hoek bij de Roerstraat. Deze geveltuintjes worden het sluitstuk van een grootscheepse renovatie. Portaal heeft de woningen comfortabeler en energiezuiniger gemaakt en met meer groen in de wijk is het project helemaal af.

De eerste geveltuinen dienen als voorbeeld

Voor de aanleg van de geveltuintjes heeft Portaal de samenwerking gezocht met Operatie Steenbreek. Om bewoners te bedanken voor hun medewerking én om te vieren dat het werk klaar is, mogen bewoners gebruik maken van het aanbod voor een gratis geveltuintje.

Renovatie

Nog een mooie voorbeeld geveltuin

De huurwoningen aan de Roerstraat en Waterstraat in het Waterkwartier hebben een metamorfose ondergaan. De uitstraling van de straat is weer fris en met het verduurzamen van de woningen door onder andere gevelisolatie, dakisolatie en  zonnepanelen, hebben de bewoners meer comfort gekregen. Portaal heeft met het aanbrengen van groene daken op de bergingen ook een eerste stap in klimaatadaptatie gedaan. Zij wil daarin nog een extra stap zetten en biedt bewoners daarom in samenwerking met Operatie Steenbreek een gratis geveltuintje aan. Een blijvend en groen cadeau. Deze actie is tot stand gekomen in een samenwerking met Portaal, Operatie Steenbreek, Lentekracht en NL Bloeit!
 

Doe mee met de Doedag op 10 september
Eind juli  zijn door NL Bloeit! de eerste voorbeeldtuintjes aangelegd in de Waterstraat en op de hoek van de Roerstraat. Bewoners uit deze straten kunnen zich de komende weken aanmelden wanneer zij ook interesse hebben in een geveltuin. Op zaterdag 10 september volgt er een doedag, waarbij we samen met bewoners de handen uit de mouwen steken en hopelijk zoveel mogelijk woningen van een geveltuintje kunnen voorzien!                             

Meedoen?
Bewoners uit de Roerstraat en Waterstraat kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan netwerk.steenbreek@nijmegen.nl. Vermeld daarbij: geveltuintje Roerstraat/Waterstraat. Op 10 september maken we er dan samen een gezellige, groene doedag van. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor de aarde, plantjes, gereedschap én iets lekkers.