Doe mee met de Groene Doedag in Breedeweg!

Op vrijdag 30 september helpen we u om gratis een tuintje van 1m2 aan te leggen in uw voortuin. Deze Groene Doedag is voor inwoners die aan de westkant van de Bredeweg wonen. We maken er samen met u en uw buren een gezellig dag van!

 

Gebied Groene Doedag Breedeweg

De Groene Doedag is voor inwoners die tussen de Sint Antoniusweg, Knapheideweg, Bredeweg en 't Hemeltje in Breedeweg wonen.

 

 

 

 

 

Flyer Groene Doedag
Groene Doedag

Hoe werkt het?

• Op 30 september staan we van 12.00 tot 17.00 uur met een kraampje bij u in de buurt. U haalt 1m2 stenen of grind en wit zand uit uw voortuin, levert dit bij ons in en krijgt er plantjes en zwarte aarde voor terug. Per huishouden vergroenen we 1m2 van uw voortuin. Bewoners van een appartement krijgen een paar plantjes voor op hun balkon.

• Woont u in een koopwoning? Kijk hier voor meer informatie en meld u aan via aanmeldingen@bergendal.nl.

• Woont u in een huurwoning? Kijk dan hier voor meer informatie en meld u aan via meldpuntwijkbeheer@oosterpoortwoon.nl.

 

Voordelen van een groene tuin

  • Er is minder kans op wateroverlast en verdroging. Regenwater kan in een groene tuin wegzakken in de grond en komt daardoor niet in het riool terecht.
  • Een groene tuin is koeler dan een tuin met veel tegels. Het helpt dus tegen hitteoverlast op warme dagen.
  • Een groene tuin is aantrekkelijk voor vlinders en vogels. Zij kunnen er schuilen en voedsel vinden.

 

Breedeweg maakt ruimte voor water

De Groene Doedag is onderdeel van Breedeweg maakt ruimte voor water. Met dit project  pakken we samen met inwoners wateroverlast en verdroging in Breedeweg aan.

De Groene Doedag is een samenwerking van Klokholding, De Variabele, Forte Welzijn, Oosterpoort, Waterschap Rivierenland, gemeente Berg en Dal en Operatie Steenbreek Breedeweg.