Gevelgroen in het Waterkwartier

Op zaterdag 10 september werden er geveltuintjes aangelegd in de Waterstraat en de Roerstraat. Deze geveltuintjes vormden het sluitstuk van een grootscheepse renovatie door woningcorporatie Portaal. De woningen zijn comfortabeler en energiezuiniger gemaakt en met meer groen in de wijk is het project helemaal af. Voor de aanleg van de geveltuintjes heeft Portaal de samenwerking gezocht met Operatie Steenbreek. Om bewoners te bedanken voor hun medewerking én om te vieren dat het werk klaar is, bood Portaal de bewoners aan om met een geveltuintje ook de uitstraling van de straat blijvend te verbeteren.

Renovatie 

De huurwoningen aan de Roerstraat en Waterstraat in het Waterkwartier hebben een metamorfose ondergaan. De uitstraling van de straat is weer fris en met het verduurzamen van de woningen door onder andere gevelisolatie, dakisolatie en zonnepanelen, hebben de bewoners meer comfort gekregen. Portaal heeft met het aanbrengen van groene daken op de bergingen ook een eerste stap in klimaatadaptatie gedaan. Om nog een extra stap zetten en bood Portaal de bewoners daarom, in samenwerking met Operatie Steenbreek, een geveltuintje aan. Een blijvend en groen cadeau. 

Doedag op 10 september

Eind juli zijn door NL Bloeit!, samenwerkingspartner van Steenbreek Nijmegen, de eerste voorbeeldtuintjes aangelegd in de Waterstraat en op de hoek van de Roerstraat. Daardoor kregen bewoners een idee van hoe een geveltuin eruit kan komen te zien. Afgelopen zaterdag gingen de handen uit de mouwen en werden de overige geveltuinen aangelegd. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgden voor de aarde, plantjes, gereedschap én een lekkere lunch van lunchcafé Wijck.

Zo werd er samen hard gewerkt aan een groene buurt!

Foto's: David van Haren