Samen aan de slag voor een groene binnenstad

Een veelgehoorde wens van bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad is dat het allemaal wel wat groener mag. Aan de slag dus! Samen met Hartje Nijmegen gaat het campagneteam van Operatie Steenbreek de bewoners daarbij helpen: Stenen eruit, GROEN erin!

Het groen in het stadscentrum scoort nu een matige voldoende, zo blijkt uit de Stadscentrummonitor 2020-2021. Dat kan en moet natuurlijk beter. Daarom levert Operatie Steenbreek een bijdrage aan Actieplan Binnenstad.

Honderd geveltuintjes

Geveltuintjes Pijkestraat (foto: Manon Bruininga)
Bewoners van de Pijkestraat leggen vijftien geveltuintjes aan.

Ook al woon je misschien al jaren in het centrum, er valt nog genoeg te ontdekken! Ga tijdens de Stadssafari op zoek naar planten of dieren op de meest onverwachte plekken. Of meld je aan voor de Wijksafari Hittestress en praat mee over koele groene plekken en versteende ‘hotspots’ in de binnenstad. Centraal staat de actie om minstens honderd geveltuintjes aan te leggen op twee speciale doedagen. Zet 14 mei en 24 september (Burendag) maar vast in je agenda, dan kun je samen met je buren aan de slag. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor materiaal, begeleiding en gezelligheid.

Handen uit de mouwen

Wil je meer vogels en vlinders in je straat? Vind je het vooral belangrijk dat de binnenstad ’s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat is? Of vind je het gewoon gezelliger, een straat met meer groen? Groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke binnenstad. Dus: handen uit de mouwen en doe mee aan een van de activiteiten van Hartje Nijmegen en Operatie Steenbreek.

Wil je op de hoogte blijven van de acties, stuur dan een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl of schrijf je in voor Nieuws!, de nieuwsbrief  van Operatie Steenbreek.