Stadssafari op een warme zomerdag

Afgelopen zondag 4 september gingen we voor de tweede keer dit jaar op Stadssafari door de Binnenstad van Nijmegen. De eerste keer in april was er een eerste aarzelend zonnetje. Deze keer was het warm, hoewel (gelukkig) niet zo heet als de dagen voor we op pad gingen.

Opnieuw was Pieter Thissen van De Bastei onze gids. Hij leidde de groep van 20 enthousiaste bewoners vanaf de St Stevenskerk langs onverwachte groene plekken. We zagen verschillende verrassingen. Bekijk maar eens de foto's onderaan deze pagina. Twee plekken zetten we hier in het zonnetje:

 

Bloeiende tuin op het St. Stevenskerkhof

St Stevenskerkhof
Het was mooi om te zien hoe de door bewoners aangelegde tuinen hier weelderig groeiden en bloeiden. Natuurlijk hebben ook deze planten te lijden onder de hitte en droogte van de laatste maanden. Maar de goede zorg van de bewoners maakt dat de tuinen er mooi en kleurrijk uitzien. Met ook veel inheemse planten.

 

Harry Rodenburg vertelt over bomen en boomspiegels op de Eiermarkt

Eiermarkt en Snijderstraat
Aangekomen op de Eiermarkt nam bewoner Harry Rodenburg even het stokje van Pieter over. Vol enthousiasme vertelde hij hoe hij met andere bewoners het initiatief nam om in overleg met de gemeente Nijmegen de Eiermarkt te vergroenen. Ook in de Snijderstraat zag je tot enkele jaren geleden geen groen terwijl het nu steeds verder verandert in een groene oase in de binnenstad.

Groene Snijderstraat
De groene Snijderstraat in de binnenstad

Bekijk vooral de foto's hieronder met nog meer groene verrassingen in de Nijmeegse binnenstad. Herken je de straat of het plein? Staat jouw groene plek er niet bij? Stuur ons een foto en verras ons.