Steenbreek Lingewaard gaat nog minstens twee jaar door!

Goed nieuws voor de inwoners van Lingewaard: De gemeente verlengt de subsidie voor de campagne Operatie Steenbreek met twee jaar. We gaan dus door met 'Stenen eruit, GROEN erin!'.

Eind 2020 gingen we enthousiast van start met onze activiteiten en het geven van informatie over de voordelen van het vergroenen van Lingewaard. We haalden stenen op die bewoners uit hun tuinen wipten, gaven tuinadviezen en informatie. 
Op de foto hierboven zie je de opening van het nieuwe schoolplein van IKC Pius X in Bemmel. De leerlingen verwijderden samen met hovenier Schut een groot aantal tegels en vervingen deze door groen.

Met onze boodschap 'Stenen eruit, GROEN erin!' willen we van Lingewaard een nóg mooiere gemeente maken. Met meer ruimte voor vlinders, bijen en vogels. Meer groen en minder steen. Zodat het in de zomer minder heet is, en het water bij hoosbuien beter weg kan zakken. Dat is aanpassen aan de klimaatveranderingen én zorgen dat de stad voor iedereen een prettige plek is om te wonen.
Wie wil dat nou niet?  

De huidige subsidie liep ten einde en we zijn blij dat de gemeente ons voor de komende twee jaar opnieuw in staat stelt om door te gaan onze campagne in Lingewaard.