Stichting Steenbreek te gast in De Bastei

Donderdag 8 december was de landelijke Stichting Steenbreek op bezoek bij het campagneteam van De Bastei. Steenbreek bestaat aan het eind van het jaar 8 jaar en is van een actiegroep uitgegroeid tot een professionele organisatie die landelijk actief is. Nijmegen is een van de 160 gemeenten die zich de afgelopen jaren heeft aangesloten.

Om te vieren dat Steenbreek 8 jaar geleden werd opgericht, waren bestuur, consulenten, jury, programmabureau, ambassadeur en gemeentepanel te gast in De Bastei. In aanwezigheid van wethouder Cilia Daemen (klimaatadaptatie en stadsvergroening) werden zij welkom geheten door directeur Hans Hooijmaijers van De Bastei.

Steenbreektour

Na een korte introductie door voorzitter Wout Veldstra van Stichting Steenbreek vertelde wethouder Daemen over haar portefeuille en het beleid dat ze namens de gemeente Nijmegen uitvoert. Vervolgens gaf het Steenbreekteam van De Bastei een presentatie over de campagne in Nijmegen. Aansluitend maakte de groep een wandeling langs verschillende Steenbreekacties in de stad, waaronder een aantal bewonersacties, geveltuintjes en bloembakken voor Hartje Nijmegen en de binnenplaats van de Lindenberg.