Tegelophaalservice najaar: stenen eruit, GROEN erin!

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Tegelophaaldagen voorjaar 2022
Tegelophaaldagen voorjaar 2022. Foto: David van Haren

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent, stroomt het regenwater regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Zoals deze zomer het geval was. Als de stenen eruit zijn, zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels veel meer aan groene tuinen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, GROEN erin! 

Vier wijken

Na de geslaagde proef in 2021, organiseren we samen met Dar weer gratis tegelophaaldagen in het najaar. Woon je in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil? En wil jij je tegels in je tuin vervangen door GROEN? Meld je snel aan.

Tegels met bloem Wolfskuil
Gewipte tegels bij de aftrap van het NK Tegelwippen in Wolfskuil

NK Tegelwippen

Wij halen de stenen op 7 en 8 oktober gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. De tegels die opgehaald worden tellen nog mee voor het NK Tegelwippen dat eind oktober 2022 eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem! Hier vind je de actuele tussenstand tussen Arnhem en Nijmegen.

Aanmelden

Aanmelden kon tot en met 2 oktober. Maximaal 40 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 2 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Een adres mag zich maximaal één keer aanmelden. 

Aanmelden tegelophaaldagen najaar 2022