Tuinadvies en stenen ophalen in Lingewaard

Ook in 2022 is Operatie Steenbreek actief in Lingewaard. Twintig inwoners kunnen gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. En we halen dit jaar bij 40 woningen de uit de tuin gewipte tegels op. Allemaal Gratis!

Waarom ook alweer?
Groene tuinen en pleinen zijn goed voor het opnemen van regenwater, zorgen voor gratis verkoeling én zijn een paradijs voor vogels, vlinders en bijen. Dat is een relaxt gevoel toch. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team van De Bastei campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin!

Vergroende tuin in Lingewaard
Zo mooi kan jouw tuin zijn

Gratis tuinadvies en tuintegels ophalen

En denk je nou: ik wil wel maar weet niet goed hoe? Dan zorgen wij voor de oplossing. Om je op weg te helpen krijg je van ons gratis tuinadvies. We stellen je binnenkort onze tuinadviseur uit Bemmel voor, maar je kunt je nu al aanmelden. Dan weet je zeker dat hij bij je langskomt om je een professioneel tuinadvies te geven. Er is dit jaar plek voor slechts 20 tuinen en op=op.

 

Ook het ophalen van de tuintegels die je vervangt door groen regel je via ons. Je stuurt ons een mailtje als je weet wanneer deze klaarliggen en Technisch Wijkbeheer Lingewaard haalt ze gratis bij je op. Ook als je geen tuinadvies nodig hebt natuurlijk. 

Voorwaarden voor gratis tuinadvies

  • Ongeveer 60 procent van de tuin wordt groen.
  • In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent groen aanleggen.
  • NB bij een hele kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage.
  • Graag een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant.

Je kunt je op steenbreek.lingewaard@debastei.nl aanmelden voor het gratis tuinadvies en het gratis ophalen van de tuintegels. Zo werken we samen aan een groene gemeente!