Tweede ronde gratis tuinadviezen

Het is voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinadviseurs van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen. Samen met jou bedenken ze een plan hoe je tegels in je tuin kunt vervangen door groen. Daarna kun je zelf aan de slag. De eerstvolgende tuinadviesweken zijn half mei. Meld je snel aan!

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek-tuinadviseurs!

Tuinadviezen en tegeltaxi

Voortuin met stenen

In totaal kunnen veertig Nijmeegse huishoudens gebruikmaken van het gratis tuinadvies. De eerste tuinadviesweken in maart zaten al snel vol, de volgende ronde is van 16 t/m 27 mei. In het najaar zijn er ook nog tuinadviesweken. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO geven dan gratis tuinadvies. De tegels die je uit je tuin haalt, kun je gratis op laten halen door de tegeltaxi van Operatie Steenbreek.
 

Voortuin zonder stenen
Van stenen naar groene tuin

Voorwaarden

Aan het Steenbreek-tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen. In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen (bij een heel kleine tuin kan daarvan worden afgeweken). En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één als het nieuwe groen is aangeplant.

Aanmelden

De eerstvolgende tuinadviesweken zijn van 16 t/m 27 mei. In het najaar is er nog een ronde van 19 t/m 30 september. Een aanmeldformulier voor de tuinadviesweken vraag je aan via netwerk.steenbreek@debastei.nl