Wethouder Cilia Daemen bij De Bastei

Wethouder Cilia Daemen (welzijn, gezondheid, inclusie, klimaatadaptatie en stadsvergroening, mobiliteit) bezocht op donderdag 21 juli De Bastei om nader kennis te maken met de afdeling Natuur en Milieueducatie (NME) en Operatie Steenbreek.

Informatie over NME en Operatie Steenbreek

Na een presentatie over de achtergronden en aanpak begeleidden de campagneleiders haar door de binnenstad om een aantal projecten te laten zien.

Matthias en Peter in gesprek met de wethouder

Twee bewoners van de Bottelstraat vertelden over de geveltuintjes doedag van afgelopen 14 mei waarbij 30 geveltuintjes zijn aangelegd. Deze twee kartrekkers, Matthias en Peter, hebben huis-aan-huis aangebeld bij de buren om hen te vragen mee te doen. Het maatwerk dat samenwerkende partij NL Bloeit! bood en de ondersteuning in de aanleg leidde tot een succesvolle doedag.

De belangrijkste motivatie voor bewoners om mee te doen: de straat is (was) zeer stenig en de geluiden werden nog eens versterkt door de weerkaatsing op het steen. Het groen dempt geluid. En natuurlijk ziet de straat er leuker uit. Mooie bijvangst was de gezelligheid op 14 mei en de samenwerking met elkaar op die dag!

Plantenbakken bij restaurant Merano in het centrum
Plantenbakken bij restaurant Merano in het centrum

Wethouder Daemen bekeek ook nog een aantal bloembakken die ondernemers hebben geplaatst in het kader van Actieplan Binnenstad.

De campagneleiders gaven 'geleerde lessen' mee aan de nieuwe wethouder en kijken uit naar een mooie samenwerking. Op weg naar een (nog) groene(re) stad!