Word moestuincoach voor scholen!

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten-Gelderland, Velt en IVN. Je kunt je aanmelden tot en met 4 april 2022. Rond 6 april hoor je of je bent toegelaten. De opleiding start op 20 april 2022.

De komende jaren zal de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter worden. In Nijmegen bestaan al erg mooie en uiteenlopende initiatieven. Via diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen meer scholen de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

De gemeenten Arnhem, Ede en Nijmegen zijn focus-gemeenten voor deze opleiding. Zij maken de opleiding mede mogelijk, met inzet van IVN Groene Wiel, Natuurcentrum Arnhem en VMBO-school Yuverta. Aangezien Nijmegen 1 van de 3 focusgemeenten is, betekent dit dat we ook minimaal 25% van de deelnemers in het Nijmeegse werven.

Meer informatie is te vinden op de website van Jong Leren Eten.