Yuverta studenten presenteren groen ontwerp

Afgelopen periode hebben studenten van de opleiding Stad en Mens van Yuverta MBO Nijmegen hard gewerkt aan het project "Inrichting van een gebied". Voor 4 Nijmeegse locaties zijn de studenten aan de slag gegaan met hun onderzoek en hebben ze een ontwerp gemaakt voor het klimaatbestendig maken deze plekken. 

De Bastei werd gevraagd om als opdrachtgever een aantal versteende locaties door te geven waar de studenten een klimaatbestendig plan voor moesten maken. Afgelopen week vonden de eindpresentaties plaats, en wat bruisen jongeren toch van de ideeën! 

Voor de Waalkade nabij het Labyrinth bedachten studenten drijvende plantenbakken, die met hoogwater blijven drijven, maar via bekabeling wel vast bleef hangen aan de ombouw van de plantenbak. Wanneer het water zakt, valt de binnenste plantenbak weer mooi in de ombouw. En natuurlijk waren er ook plannen om de kademuur te vergroenen. Met geveltuintjes en hangende plantenbakken hadden de studenten er een hele groene muur van gemaakt.

Voor Plein '44 had een groep studenten bedacht om er een mistfontein op te plaatsen. Deze kon afgedekt worden tijdens de Vierdaagsefeesten of andere activiteiten, maar zou op hete dagen vooral voor verkoeling zorgen. Ook hadden ze plantenbakken ontworpen voor onder de al bestaande bomen, met daaromheen de bankjes waar bezoekers lekker op konden zitten. 

Het Castellaplein kreeg ook een groene metamorfose. In samenspraak met een aantal bewoners kwamen de studenten tot een creatief ontwerp met kleine groene verhogingen en diverse chill-hoekjes. 

En actueel is natuurlijk het vergroenen van bedrijventerreinen. De organisatie Stadsboom, tegenwoordig gelegen aan de Energieweg, wilde graag het terrein rondom hun bedrijf omtoveren tot een fijne pauzeplek voor de medewerkers. Dus ook dit was een mooie opdracht voor de studenten van Yuverta. Met bloembakken, een groot groen grasveld, pingpongtafel en relaxte zitstoelen, kwamen zij tot een mooi ontwerp, wat nog gepresenteerd gaat worden aan de medewerkers van Stadsboom.

Kortom, aan creativiteit geen gebrek bij deze jonge, groene adviseurs van de toekomst! Op de foto's hieronder zijn een aantal van de trotse ontwerpers te zien met hun maquette.