2 en 3 juni: tegelophaaldagen Dar en Steenbreek

Na twee geslaagde edities in 2021 en 2022, organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk St Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door groen? Dan halen we de stenen op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. Meld je snel aan voor de tegelophaaldagen.

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn, zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels veel meer aan groene tuinen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin!

Compost

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde zorg je ervoor dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) van inwoners uit de regio. Hoe mooi is dat!

Aanmelden

Aanmelden voor de tegelophaaldagen kan als je tegels vervangt door groen. Stuur een foto van jouw tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot en met zondag 28 mei via www.dar.nl/steenbreek. Op deze website vind je ook meer informatie over de tegelophaaldagen.