De Bastei Kidsproof 2024

De Museuminspecteurs van Museumkids hebben De Bastei weer als kidsproof museum beoordeeld!

Die beoordeling verdiende het museum op basis van grondig onderzoek door Museuminspecteurs (museumbezoekers van 4 tot en met 12 jaar). Na 11.000 inspecties van 6000 museuminspecteurs mogen 55 musea dit keurmerk voor één jaar voeren. Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en beoordeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf.

Museum De Bastei mag al 4 jaar op rij het felbegeerde keurmerk voeren. Dit jaar werden opnieuw de speurtochten, de VR-experience in de Waalzaal en het deels ondergrondse museumpand hoog gewaardeerd.

Heel leuk museum, veel verschillende dingen, alles wordt op een leuke manier verteld. Veel informatie over geschiedenis, aardrijkskunde en biologie en dan gericht op de omgeving Nijmegen. Geen moment saai."

Kunstwerk gemaakt door een Museuminspecteur (5 jaar).
Kunstwerk door Museuminspecteur (10 jaar).
Kunstwerk gemaakt door een Museuminspecteur (10 jaar).

 


Ook de wisseltentoonstelling De Bastei Buurtsuper viel in de smaak bij de inspecteurs:

Dat het heel interessant is en je kunt er een flyer op eten! Je kan er ook veel doen en zien. Wij konden die dag eten proeven van vroeger."

De museuminspecties zijn belangrijk voor De Bastei, omdat ze inzicht geven in de beleving van onze jongste bezoekers. Verbeterpunten die in de inspecties worden genoemd, nemen we dan ook serieus.

Naast inspecties maken de Museuminspecteurs ook eigen kunstwerken, geïnspireerd door het museum dat ze bezochten.

Dank aan alle Museuminspecteurs en alle lof voor het hele team van De Bastei!