Een nieuw groen jaar

Het jaar is al weer enkele weken oud, buiten is het nat en koud. Het lijkt stil, maar Operatie Steenbreek is al weer hard aan het werk om van 2023 een nóg groener jaar te maken. Doe je dit jaar ook (weer) mee?

Vorig jaar is er in Nijmegen veel werk verzet om de stad nog groener te maken. Bewoners wipten 30000 tegels uit de tuin om plaats te maken voor groen. Dat is weliswaar iets minder dan in 2021 maar nog steeds een hoeveelheid om trots op te zijn. Binnenkort verschijnt ons jaarverslag waarin je alle acties rustig kunt nalezen.

 

Doedag Geveltuinen (foto: David van Haren)

 

Voor dit jaar zijn de ambities weer hoog. We willen intensiever samenwerken met woningcorporaties om ook de omgeving van huurwoningen groener te maken. Succesvolle acties als Wij Koelen de wijk en Pijpenkappuh zetten we door. En natuurlijk krijgen onze acties rondom de aanleg van geveltuinen een sterk, en hopelijk nog succesvoller, vervolg.

Actie Pijpenkappuh (foto: David van Haren)

 

 

En natuurlijk komen ook de gratis tuinadviesweken weer terug! Wil je gratis advies van onze deskundigen? Aanmelden kan nu al. De mensen die zich al hebben aangemeld krijgen hierover bericht zodra de data bekend zijn. Of hou onze media in de gaten.

Tegeltaxi

Tenslotte rijdt onze Tegeltaxi alweer in Nijmegen rond om gewipte tegels op te halen. Heb je tegels liggen of weet je wanneer je tegels uit je tuin haalt? Meld je alvast aan en maak alvast een ophaalafspraak. Door de drukte kan het even duren voordat de Tegeltaxi bij je langs komt.