Groene Poëzieplaats geopend

Nijmegen kent sinds kort een Poëzieplaats! De expeditiesteeg de Gruitberg achter het Nijmeegse Koningsplein is veranderd in een inspirerende Poëzieplaats. Deze bijzondere plek, met op de muren negen citaten van stadsdichters, is op 29 januari geopend.

 

Groene Poëzieplaats

De Poëzieplaats is een ode aan de negen stadsdichters die Nijmegen sinds 2005 kent. Zij hebben allemaal een gedicht aangeleverd waarvan een citaat op een gevel is aangebracht. Ontwerper Sharon Geschiere heeft hier een mooi geheel van gemaakt. De complete gedichten zijn te lezen op panelen. Ook stroomkasten en afvalbakken zijn gepimpt. Ze zijn beplakt met historische foto’s van deze plek en een patroon van gruit, een kruidenmengsel dat gebruikt werd voor conservering van bier. Tegen enkele gevels is een dradenpatroon en gevelgroen aangebracht in samenwerking met Steenbreek Nijmegen en NL Bloeit!

 

 

Groene geveltuin

 

 

 

De Poëzieplaats is één van de projecten uit het Actieplan Binnenstad van Hartje Nijmegen. De plaats is nog niet af. Door het natte en koude weer is nog niet alles aangebracht, in het voorjaar wordt alles afgemaakt. Dan zal het plein nóg groener zijn dan nu. Door het jaar heen krijgt ook de inrichting van het hele plein meer vorm. Zo krijgt de Poëzieplaats nog een mooie zitplek en meer groen. Ook hier dus: Stenen eruit, groen erin!