Nijmeegs mysterie opgelost door basisschool De Lanteerne

Leerlingen van De Lanteerne zijn de uitdaging aangegaan om het raadsel van het nieuwe lespakket ‘In de ban van het mysterieuze dier!’ op te lossen. Verheugd mochten de leerlingen op vrijdag 17 maart hun antwoord vertellen aan het hoofdpersonage Fred Pronk (Joran Floor) en Joep van Belkom, de stadsecoloog van Nijmegen.

De Lanteerne is de eerste school die met het lespakket aan de slag ging. Door deze primeur wonnen zij de meet-and-greet met Joran Floor, alias Fred Pronk. Het lespakket bestaat uit korte filmpjes met (buiten)lesopdrachten waarin burgemeester Bruls persoonlijk de zoektocht naar het mysterieuze dier afkondigt in het introfilmpje. Bijzonder aan dit lespakket is dat het tot stand is gekomen door een brede samenwerking tussen gemeente Nijmegen, Natuurtuin Goffert, De Bastei, Dierenambulance Nijmegen, Hortus, Warmoes en IVN.

De leerlingen waren enorm gedreven om het mysterie te ontraadselen. “Ze hebben zelfs thuis gegoogeld op de aanwijzingen”, vertelt docente Kristel Arntz. Tijdens de bijbehorende lesopdrachten leerden de leerlingen meer over onder andere seizoensgroenten en dieren tijdens de winter. Ook hebben ze gezocht naar sporen rondom school. Dit laatste was voor sommige klassen een echte uitdaging, want het had net gesneeuwd.

Tijdens de meet-and-greet konden de leerlingen Joran Floor vragen stellen over zijn acteerwerk. Daarbij zorgde het antwoord op de vraag ‘Hoe kon je met de aalscholver en de haas praten?’ voor een heuse openbaring op het gebied van filmtechniek. Tot slot kregen alle leerlingen een handtekening en een applaus voor henzelf voor het succesvol helpen in de zoektocht naar het mysterieuze dier.

Vanaf nu kunnen alle Nijmeegse basisscholen het lespakket ‘In de ban van het mysterieuze dier!’ boeken via De Bastei. Ben je docent van groep 5, 6, 7 of 8? Reserveer hier en start de zoektocht naar het mysterieuze dier.