Terugkijken: Steenbreek bij Groene Koppen

Woensdag 14 oktober was campagneleider Ingrid Kerkvliet van Operatie Steenbreek Nijmegen | Lingewaard te zien in het tv-programma Groene Koppen van Omroep Gelderland. In dat programma gaat presentator Harm Edens op zoek naar de groene pioniers van onze provincie.

Ingrid noemt Operatie Steenbreek - u weet wel: van Stenen eruit, GROEN erin! - haar hartproject. Met veel plezier en overtuiging zet ze zich in om de tuinen en pleinen in Nijmegen en Lingewaard te vergroenen.

Harm ontmoet Ingrid bij Stichting NL Bloeit! waar ze planten uitzoekt voor een van de deelnemers aan Steenbreek. Harm gaat deze planten samen met Ingrid afgeven bij Jan en Kaisa van Baten die alle tegels uit hun tuin hebben gehaald (meer dan 60m² steen!). Daarna laat Ingrid aan Harm het onlangs opgeleverde groene plein in de Nijmeegse wijk Hazenkamp zien. Bewoners zijn met elkaar aan de slag gegaan om alle tegels eruit te halen, zo'n 8000 stuks! Het plein is nu het groene hart van de wijk. Een echte Operatie Steenbreek-actie!

Bekijk hier de uitzending.

Foto: Harm Edens en Ingrid Kerkvliet (© Omroep Gelderland)