Uitdeelactie MeerBomenNu groot succes

De uitdeelactie op zaterdag 25 februari van Meer Bomen Nu, woningcorporatie Talis en Operatie Steenbreek was erg succesvol! Bewoners haalden zo'n 2200 zaailingen op en maken zo de wijk Jerusalem weer een stuk groener.

Uitdeelactie MeerBomenNu

MeerBomenNu verzamelt ‘ongewenste’ zaailingen (jonge boompjes en struiken) en deelt deze vervolgens gratis uit aan iedereen die ze wil hebben. De zaailingen staan bijvoorbeeld te dicht bij het pad in een bos of staan te dicht op elkaar waardoor ze in de verdrukking komen. Deze zaailingen zouden het op die plek niet overleven.  Door ze te verzamelen en weer uit te delen, krijgen de jonge boompjes en struiken een kans om elders volwassen te worden. Ze worden dus verplaatst van kansarme gebieden naar kansrijke gebieden.

MeerBomenNu actie

Samen voor een groene stad

Steenbreek Nijmegen en Talis ondersteunen deze actie van harte. Groen helpt bij verkoeling en bij het opvangen van regenwater. Talis wil juist in de Jerusalembuurt het jonge groen uitdelen: de bewoners hebben een pittige tijd achter de rug met de renovatie van hun woning. Met meer groen in de tuin kunnen ze het helemaal ‘af’ maken.