GROEN plein feestelijk geopend!

Wethouder Bert Velthuis opende zaterdag 12 september om 12 uur het nieuwe groene plein op de hoek Alligatorstraat - Karbouwstraat (de Hazenkamp). Met het groene plein is een grote wens van de bewoners in vervulling gegaan. Begin maart hebben zij de handen uit de  mouwen gestoken en mee geholpen met het verwijderen van maar liefst 730 M2 steen. Omgerekend naar formaat stoeptegel praten we dan over ruim 8000 stoeptegels. Een echte Operatie Steenbreek actie: Stenen eruit, GROEN erin!

Gemeente en bewoners samen aan de slag

Het groene idee is ingebracht door de bewoners bij de gemeente via nijmegen.mijnwijkplan.nl. De gemeente wil plannen van bewoners realiseren wanneer genoeg mensen in de buurt het plan omarmen. Dat was hier zeker het geval! Het stenige plein is veranderd in een groene oase: met gras en struiken. De bomen gaan binnenkort de grond in. Twee van de bewoners hebben met  een bioloog / ecoloog uit de buurt  het planten-plan bedacht en gezorgd voor een diversiteit aan  klimaatbestendige planten,  struiken en bomen. Dit initiatief zorgde voor een grote betrokkenheid van aanwonenden bij het vergroenen van dit tot voor kort zo lelijke tegelplein, met vele levendige overleggen en creatieve initiatieven.

Wijkregisseur Anne-Marie Cobussen, van de gemeente Nijmegen: ‘Het is mooi on te zien hoe de bewoners voor dit plan zijn gegáán. Ik kan vanuit mijn rol niet alles organiseren, werken aan een prettige leefomgeving doen we samen. Een groot compliment voor de bewoners voor het idee en hun inzet. Het resultaat is prachtig!’

Nut, noodzaak én plezier van groen

Bij de opening op 12 september overhandigde het campagneteam van Operatie Steenbreek gratis plantjes aan de bewoners die mee hebben geholpen met dit mooie, groene project. Want dit soort acties van bewoners verdienen een beloning! Het was een feest om erbij te zijn met allemaal vrolijke mensen!

Geïnspireerd?

Heb je ook ideeën voor de vergroening van de openbare ruimte of voor andere verbeterpunten in jouw straat of wijk? Breng het in via mijnwijkplan.nl, zorg dat je buurtgenoten het plan omarmen en 'liken' op de website (of haal 'gewoon ouderwets' handtekeningen op). En de gemeente kijkt vervolgens of het plan kan worden uitgevoerd.