Oproep voor Nijmeegse groene projecten!

Heb jij in Nijmegen een project opgezet dat verstening tegengaat of waarbij duurzaam wordt vergroend? Lever jij op jouw manier een bijdrage aan de biodiversiteit, klimaatbestendigheid én leefomgevingskwaliteit? Stuur jouw Nijmeegse initiatief dan in voor de verkiezing van de Steenbreektrofee!

Elk voorjaar doet Stichting Steenbreek een landelijke oproep om jouw creatieve groenprojecten te delen en daarmee anderen te inspireren. Samen leveren we een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, gezondheid en/of klimaatadaptatie.

Inschrijving verkiezing 2024 is nu geopend geopend: 1 februari tot 20 mei

De Steenbreektrofee

Kans maken op de Steenbreektrofee 2024? Download het deelnameformulier en stuur jouw project in via info@steenbreek.nl! Inspiratie nodig? Lees meer over de genomineerden van afgelopen jaar.

Wie kunnen er meedoen?
Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of de wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. De grootte van jouw project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing, maar je zit al in de uitvoering en niet meer in de ‘planfase’. Inzendingen voor de Steenbreektrofee kunnen alleen komen uit Steenbreekgemeenten, Nijmegen is een Steenbreekgemeente. Benieuwd naar alle criteria, klik hier voor meer informatie.  

Prijsuitreiking
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Groendag, waar ook de uitreiking plaatsvindt. Als winnaar van de verkiezing krijg je de prachtige Steenbreektrofee uitgereikt en ontvang je een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. In dit rapport vind je een persoonlijke waardering en tips om jouw project toekomstbestendiger te maken. Daarnaast krijgt jouw project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.

Klik hier voor meer informatie.