We gaan weer Pijpenkappuh!

Doe mee en laat je regenpijp afkoppelen! 

Steeds meer mensen laten hun regenpijp afkoppelen van het riool. Tijdens harde regenbuien helpt dat tegen wateroverlast en het grondwater blijft zo beter op peil. Met de actie Pijpenkappuh kun je tijdens de doedagen op 24 mei en 1 november 2024 je regenpijp gratis af laten koppelen van het riool. Meld je nu aan en laat ook jouw regenpijp afkoppelen! 

Waarom is afkoppelen belangrijk? 

We hebben vaker te maken met periodes van droogte maar óók met langdurige en harde regenbuien. Door het vele regenwater kan het riool overbelast raken met als gevolg dat straten blank komen te staan, kelders onderlopen en bewoners natte voeten krijgen. Daar kunnen we met elkaar wat aan doen, zoals door regenpijpen af te koppelen van het riool. Hoe meer huizen en gebouwen worden afgekoppeld, hoe beter de stad is voorbereid op veranderende weersomstandigheden. Bovendien help je mee om het grondwater op peil te houden en dat is erg goed voor de planten en bomen in je tuin en in de wijk. 

Hoe gaan we het doen? 

Wanneer je je opgeeft voor een van de doedagen moet je een aantal vragen beantwoorden om na te gaan of je regenpijp én tuin geschikt zijn om af te koppelen. Bij twijfel komt een deskundige van gemeente Nijmegen langs om de situatie te bekijken. Belangrijk is dat het water uit de regenpijp in de tuin kan wegzakken.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Tijdens deze doedagen zijn in Nijmegen de afgelopen jaren bijna 300 regenpijpen succesvol van het riool afgekoppeld. Het team van Pijpenkappuh neemt het werk voor je uithanden en zorgt voor materiaal om de regenpijp netjes af te zagen en af te werken. 

 

Voor de actie Pijpenkappuh werken Lentekracht, Operatie Steenbreek Nijmegen en gemeente Nijmegen samen.