Webinar Maai Mei Niet

Maai Mei Niet is de eenvoudigste actie allertijden, want je hoeft er letterlijk niets voor te doen: steek je handen vooral niet uit de mouwen, laat je grasmaaier staan en doe iets goed voor de bijen! Je krijgt er een bloeiend grasveld en dankbare bijen en beestjes voor terug. Wie wil dat nu niet?

Strak gemaaide gazons, maar ook bermen en groenstroken in de openbare ruimte zijn funest voor de natuur en alles wat zoemt. Door bijvoorbeeld om de drie à vier weken te maaien, krijgen onder meer bijen, kevers, vlinders en hommels meer voedsel. Vanaf mei vliegen er veel insecten en is er een grote behoefte aan nectar en stuifmeel als voedsel, maar in kort gemaaid gras is weinig voedsel beschikbaar.

Ben jij tuinbezitter en wil je meer informatie over de actie Maai Mei Niet. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je je gazon een maand niet maait? En hoeveel nectar produceert jou niet gemaaide gazon? De Bijenstichting beantwoord alle vragen in een gratis Webinar op 30 april om 19.00 uur. Meld je hier aan voor de webinar: aanmeldlink

 

Maai Mei Niet wordt in Nederland jaarlijks georganiseerd door de BijenstichtingFlora van NederlandVelt en Steenbreek