Techniek

Junior Technovium

Een inspiratielab op het gebied van wetenschap en technologie voor het gehele voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen. Leerlingen leren over o.a. programmeren, 3D ontwerpen, robotica of stopmotion. Ook kunnen leerlingen hun profielwerkstuk maken in één van de Labs van Junior Technovium. Voor meer informatie ga naar www.juniortechnovium.nl (VO klas 1-6 en geen kosten)

Windpark Nijmegen - Betuwe

In een recordtijd van nog geen vier jaar hebben burgers uit Nijmegen en omgeving Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd. Het windpark, met vier windmolens, levert sinds eind 2016 duurzame energie voor ruim 7.000 huishoudens per jaar. Het Windpark is te bezoeken waarbij het programma bestaat uit: ontvangst en een presentatie en een bezoek aan de windturbine waarbij je een kijkje neemt onder in de windturbine. Klik hier om een bezoek te reserveren. 

Los lesmateriaal

Ben je op zoek naar materialen ter ondersteuning van je les zoals schepnetjes voor wateronderzoek, ideeën voor een schoolmoestuin, opgezette dieren of planeten om op te hangen in je klas? Neem dan contact met ons op en mail nme@debastei.nl of bel 024-3297070. Wellicht hebben wij wat jij zoekt.