Kom je voor een eerste bezoek naar De Bastei? Voor leerlingen van groep 4,5 en 6 van het basisonderwijs is er het programma 'Doe de Bastei'.

Na een gezamenlijke introductie gaan de leerlingen in kleine groepjes op ontdekkingstocht door dit nieuwe centrum van natuur, cultuurhistorie en archeologie. Onderweg zijn er leuke opdrachten.

Hoeveel verschillende stenen zijn gebruikt in het gebouw? Wat vind jij mooi in de Schatkamer van de Rivier? Lukt het je om te tekenen wat je in de voeldoos voelt? Hoe diep is die waterput en hoeveel stappen lang is de kanonsgang? Welke sporen van mens en dier kun je in de kazemat vinden? Wat vind jij van De Bastei? Durf je met zijn allen in de glazen erker te staan?

Tijdens de opgravingen voor de bouw van De Bastei zijn ter plekke allerlei geologische en archeologische vondsten gedaan. Ze vertellen ieder voor zich hun eigen verhaal van deze plek, vanaf de ijstijd en de Romeinse tijd tot het heden. Beleef in de kanonsgang en kazematten van de Stratemakerstoren de verdediging van de stad Nijmegen in de late middeleeuwen. Bewonder in de Schatkamer van de Rivier dieren, planten, natuur en landschap langs de Waal. Kijk net als soldaten in de middeleeuwen uit over de Waal. Het verhaal van Nijmegen en het rivierenlandschap van de Waal is overal in De Bastei tastbaar aanwezig!

Kosten 
Deze rondleiding duurt ongeveer 75 minuten en kost € 4,00 per persoon. Scholen uit de gemeente Nijmegen krijgen een tegemoetkoming via de gemeentelijke natuur- en milieueducatieregeling. 

Let op
Deze rondleiding is voorlopig alleen op maandag en woensdag te boeken.

Aanmelden:

1e voorkeursdatum:
2e voorkeursdatum:
3e voorkeursdatum:

De Bastei gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Lees ons privacy statement.