NME De Bastei ondersteunt docenten in het primair en voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen bij de uitvoering van natuur- en milieuonderwijs. We stimuleren het  inzetten van materialen of het doen van excursies, om leerlingen de theorie in de praktijk te laten beleven, te ontdekken of zelf te onderzoeken. Het productaanbod aan NME middelen voor het onderwijs is breed en divers. Er zijn meer dan 100 verzorgde lessen en excursies, die óf op locatie worden gedaan óf als een gastles op school gegeven worden. Daarnaast zijn er zelfs meer dan 200 materialen die de leerkracht zelfstandig op of rond school kan gebruiken, zoals leskisten, projecten of materiaalzendingen.

Inlog digiplanner PO en VO scholen

Inlog digiplanner voor NME aanbieders

In de digitale NME gids is het gehele aanbod te vinden; activiteiten zijn te zoeken per trefwoord, groep of gebruikte methode. Lees onder 'informatie over het reserveren' waar je rekening mee moet houden bij het maken van reserveringen. Wij organiseren daarnaast ook schoolprojecten en inspiratie- en bijscholingsdagen voor docenten en voor NME aanbieders.

NME voor het voortgezet onderwijs
Voor het voortgezet onderwijs bieden wij ondersteuning aan bij het organiseren van projectweken en bij het vinden van een groene maatschappelijke stage. Per school in het voortgezet onderwijs zijn hiervoor zes dagdelen beschikbaar. Bekijk een voorbeeld van een maatschappelijke stage.

NME voor educatieve aanbieders
Momenteel heeft NME de Bastei 50 organisaties in het bestand die een actief aanbod hebben aan NME activiteiten voor scholen. NME de Bastei ondersteunt en adviseert deze organisaties om het aanbod nog meer aan te passen op de wensen van scholen.