NME De Bastei ondersteunt docenten in het primair en voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen bij de uitvoering van natuur- en milieuonderwijs. We stimuleren het  inzetten van materialen of het doen van excursies, om leerlingen de theorie in de praktijk te laten beleven, te ontdekken of zelf te onderzoeken.

Het productenaanbod aan NME middelen is breed en divers, en steeds meer ook gericht op het voortgezet onderwijs. Enerzijds zijn er verzorgde lessen en excursies die óf op locatie worden gedaan óf als een gastles op school wordt verzorgd. Anderzijds zijn er materialen die door de leerkracht zelfstandig op of rond school gebruikt worden.

In de digitale NME gids is het gehele aanbod te vinden; activiteiten zijn te zoeken per trefwoord, groep of gebruikte methode. Lees in ‘informatie over het reserveren‘ waar je rekening mee moet houden bij het reserveren. Wij organiseren daarnaast ook schoolprojecten en inspiratiemiddagen voor docenten.

NME voor het voortgezet onderwijs
Voor het voortgezet onderwijs bieden wij ondersteuning aan bij het organiseren van projectweken en bij het vinden van een groene maatschappelijke stage. Per school in het voortgezet onderwijs zijn hiervoor zes dagdelen beschikbaar. Bekijk een voorbeeld van een maatschappelijke stage.