Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 19 januari 2018

Tijdstip: Van 10:00 - 12:00 uur

Waar: Museum Het Valkhof

Inschrijven: dat kan via nme@debastei.nl, vermeld daarin duidelijk de naam van de school, contactpersoon en aan welk project je wilt deelnemen.

 

Meest gestelde vragen 

Hieronder vinden jullie de meest gestelde vragen met betrekking tot de Green Capital openingsactiviteit op 19 januari. Deze pagina zullen we blijven aanvullen met vragen die eventueel nog binnenkomen.

  • Waarom is de opening alleen voor groep 6/7/8?

Tijdens de opening vinden er diverse activiteiten plaats. Hierbij is gekozen om dit te richten op een bepaald niveau. De projecten verschillen qua uitvoering. Groene Voetstappen, de Buitenlesweek en Wecycle zijn schoolbreed in te zetten. Het Energieproject is met name interessant voor de bovenbouw.

  • Hoeveel leerlingen mogen bij de kick off zijn?

Scholen zijn welkom om met maximaal 5 leerlingen bij de kick off te zijn op 19 januari.

  • Ik sta als leerkracht voor de klas, zijn ouders of onderwijsassistenten ook welkom als begeleider?

Uiteraard! Per 5 leerlingen zijn er 2 begeleiders welkom

  • Zijn er kosten verbonden aan deelname aan de projecten?

Nee, deelname aan een van de projecten voor Groen @ School is geheel kosteloos.

  • Wat is de tijdsbesteding van de projecten?

Dit verschilt duidelijk per project. Bij sommige projecten kunnen scholen ook de tijdsbesteding zelf in de hand hebben. Wel hebben wij er rekening mee gehouden dat het niet zozeer projecten zijn die ‘boven op de normale werkzaamheden komen’, maar ook als invulling kunnen dienen voor bestaande lessen.

  • De organisatie ligt bij De Bastei, komen zij ook naar de scholen voor het begeleiden van de projecten?

De projecten zijn ofwel door de docenten zelf uit te voeren, of worden begeleid door vrijwilligers of medewerkers van uitvoerende partijen. Wie dit zijn staat bij de projecten genoteerd.

  • Wanneer gaan deze projecten plaats vinden?

Ook dit verschilt per project. Een aantal projecten zijn gebonden aan een bepaalde periode, terwijl andere projecten gedurende het kalenderjaar 2018 uitgevoerd kunnen worden.