Wat kan je doen met schoolprojecten

Ben je op zoek naar de invulling van een themaweek, een maatschappelijk project of een vakoverstijgende activiteit? Neem dan eens een kijkje bij onze schoolprojecten.

Deze projecten variëren van een gastles op school tot aan een wedstrijd, van een kort durend tot een meerdaags project. Los van de methode komen leerlingen door ervarend leren in aanraking met thema’s als natuur, duurzaamheid, milieu en techniek. Een bijkomend voordeel is dat er minder voorbereidingstijd voor nodig is omdat de projecten vaak al voorzien zijn van kant-en-klare lesideeën.

2017 & 2018: Schoolprojecten in het teken van Duurzaamheid

Levende Windmolen De Oversteek
Levende Windmolen De Oversteek

In aanloop tot het Green Capital jaar omarmen we met zoveel mogelijk Nijmeegse scholen activiteiten rondom de thema’s klimaat, voeding, water, plastic, energie, recycling en afval. De diverse lesmaterialen en excursies zijn te vinden in de digiplanner. 

Lees hier meer over onze begeleiding bij Eco-Schools -het internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen- en jullie mogelijkheden om als school aan te haken op Nijmegen Green Capital 2018.

2016: Schoolprojecten in het teken van Plastic Soup

Red de Waal challenge De Geldershof 2016
Afvalchallenge De Geldershof 2016

Plastic soep, zwerfafval en het gebruik van plastic: deze drie zaken zijn sterk met elkaar verbonden en overal aanwezig in de wereld. Toch denken we hier te weinig over na. Kan ik er wat aan doen? Ja! Om dit soort vragen op te roepen én bespreekbaar te maken, stond Nijmegen in 2016 in het teken van Plastic Soep. Dit themajaar werd geïnitieerd vanuit de Lions Club Nijmegen, en diverse organisaties hebben zich in de uitvoering hierbij aangesloten. Het themajaar is afgesloten met de tentoonstelling 'Out to Sea' in Museum het Valkhof.