We moeten meer doen tegen de opwarming van de aarde. Maar wat? En wat voor gevolgen heeft dat voor hoe jouw leerlingen later wonen? Als jouw leerlingen groot zijn, hoe ziet hun wijk er dan uit? De politiek kan de hulp van leerlingen hard gebruiken bij dit vraagstuk.

Gelders Energie Akkoord Kinderklimaatcampagne

Want wat moeten zij nu doen, zodat leerlingen straks fijn kunnen leven? Hebben we straks energie opwekkende huizen? Hebben we nog wel auto’s? Krijgen we meer groen in de wijk om heftige regenbuien op te vangen? Kun je dat gebruiken om meer speelplekken te krijgen?

Doe met de klas mee aan de kinderklimaatcampagne van het Gelders Energieakkoord “2035: Onze Toekomst”.

Ontvang een volledig verzorgde les van een raadslid, wethouder of statenlid uit jouw woonplaats. Met groepsgesprekken en creatieve werkvormen bouwen we samen aan de wijk van de toekomst! Hoe ziet jouw wijk eruit in 2035? Met alle deelnemende scholen en politici wordt er een actieplan voor Gelderland gemaakt.

Doe mee met je klas

Ontvang een volledig verzorgde les van een raadslid, wethouder of statenlid uit jouw woonplaats. Met groepsgesprekken en creatieve werkvormen bouwen we samen aan de wijk van de toekomst! Hoe ziet jouw wijk eruit in 2035. Met alle deelnemende scholen en politici maken we een actieplan voor Gelderland.

Praktisch

Wat: volledig verzorgde les onder begeleiding van een lokale politicus

Voor wie: groep 7 & 8 van basisscholen in Gelderland

Tijdsduur: 2 uur per klas

Wanneer: De campagne gaat van start op Warmetruiendag op 10 februari 2017. De les is flexibel in te plannen in de periode van 10 februari t/m 15 april. Door de beperkte tijdsinvestering is het eenvoudig aan te sluiten bij lopende activiteiten op school.

Kosten: geen

Werkvormen: creativiteit, discussiëren, formuleren en rapporteren, materialen en middelen inzetten en presenteren.

Begeleiding nodig: nee, de leerkracht dient wel aanwezig te zijn

Onderwijsdoelen: Het educatieve programma sluit aan bij kerndoelen rondom mens en milieu en burgerschapsvorming.

Jeugdcongres Wijk van de toekomst

Honderden mensen uit bedrijven, overheden en organisaties komen 10 mei 2017 bijeen om plannen te maken voor een klimaatneutraal Gelderland. Uit elke Gelderse gemeente worden enkele leerlingen uitgenodigd voor een speciaal jeugdcongres. Een spannende en bijzondere dag waarop het kinderactieplan voor Gelderland verder word uitgewerkt en gepresenteerd.