dWaalpunten

Duurzaam informeren via dWaalpunten

Met elkaar verbonden bezoekerscentra, die mensen informeren over dwaal-mogelijkheden langs de hele Waal: met dWaalpunten groeit er een netwerk dat tot lang ná het in 2016 beëindigen van het programma ‘Beleef de Waal’ zijn vruchten afwerpt. 

Binnen meer horen, is buiten meer genieten.

De naam dWaalpunt geeft al aan: deze  informatiepunten langs de Waal zijn uitgerust met diverse middelen om de beleving van de cultuurhistorie, natuur en landschap van de Waal te verrijken voor de inwoners en recreanten. Zo 'struinen' bezoekers via een interactief aanraakscherm langs de Waal. Maar ook de toekomst van de Waal wordt in beeld gebracht. dWaalpunten kunnen campings en horecagelegenheden zijn, en natuurlijk ook centra zoals de Dijkmagazijnen en De Bastei.

Als onderdeel van de Visie Waalweelde, hét toekomstplan voor de Waal en haar oevers, heeft het subsidieprogramma ‘Beleef de Waal’ allerlei partijen in het Waalgebied tot 2016 een kans geboden om ideeën te realiseren. Hieruit is het concept dWaalpunten ontstaan. Door gebruik te maken van bestaande bezoekersplekken en het betrekken van verschillende partners borgen we dat ook ná 2016 informatie over de Waal aan bezoekers en bewoners kunnen bieden. Dit dWaalpunten concept realiseert, tot ver over zijn beoogde grenzen, de doelstelling van ‘Beleef de Waal’. 

Dwaalpunten
dWaalpunten locaties

Het werkgebied van de dWaalpunten ligt langs de Waal, inclusief het splitsingspunt c.q. de Gelderse Poort. De partners werken er aan om op termijn mogelijk een grensoverschrijdend netwerk te creëren.

DWaalpunten is een initiatief van De Bastei, Dijkmagazijnen Bemmel en Beuningen, IVN en ARK Natuurontwikkeling dat wordt ondersteund door de provincie Gelderland/Beleef de Waal.